Restauracja HALKA Szczyrk

Klub Mila Kamień

HALKA Restauracja Szczyrk

Restauracja Halka Szczyrk to kulinarny powiew świeżości. Restauracja zlokalizowana jest w luksusowym pięciogwiazdkowym hotelu Aries Hotel & Spa Szczyrk, w centrum najchętniej odwiedzanej górskiej miejscowości Beskidu Śląskiego. Restauracja Halka Szczyrk to miejsce, gdzie lokalne składniki spotykają się z nowoczesnymi technikami kulinarnymi, tworząc dania, które cieszą oczy i podniebienia. Dania inspirowane są lokalnymi specjałami i najwyższej jakości produktami regionalnymi, a każdy talerz to małe dzieło sztuki!

W menu królują ryby, owoce morza, steki, regionalne sery oraz inne specjały, które podkreślają autentyczny charakter kuchni.

Wnętrze Restauracji Halka Szczyrk cechuje minimalizm w maksymalnej odsłonie. W wystroju dominuje drewno, które znaleźć można nie tylko w postaci mebli, ale również w formie spektakularnego sufitu i pięknych dekoracyjnych lamp.

Unikalną atrakcją jest przepięknie udekorowany taras z widokiem na ogród.

Restauracja zlokalizowana w Szczyrku - stolicy sportów zimowych w Polsce

W pięciogwiazdkowym hotelu Aries Hotel & Spa Szczyrk, który gwarantuje doskonały wypoczynek i relaks u podnóża gór.

Restauracja HALKA Szczyrk

Lokalizacja

Restauracja Halka Szczyrk mieści się w prestiżowym, pięciogwiazdkowym hotelu Aries Hotel & Spa Szczyrk. Hotel zlokalizowany jest w samym sercu górskiego kurortu, w odległości 10 minut od głównej ulicy miasta, przy której znajdują się najważniejsze atrakcje miasta, takie jak: galerie sztuki, muzea, sklepy z rękodziełem oraz butiki.

Doskonałe położenie Restauracji Halka Szczyrk oraz oferowane przez utalentowanych kucharzy doznania kulinarne, pozwalają Gościom cieszyć się wypoczynkiem z widokiem na góry.

Aries Hotel & Spa Szczyrk
Centrum Szczyrku
Górski kurort
Dostęp do atrakcji
Restauracja HALKA Szczyrk

Wnętrza

Restauracja Halka Szczyrk zachwyca Gości już od wejścia. Piękne dwuskrzydłowe, szklane drzwi oprawione w drewniane ramy już od progu zachwycają swymi detalami. We wnętrzu dominuje drewno, które znaleźć można nawet nad głowami w formie spektakularnego sufitu i pięknych lamp. Minimalizm w maksymalnej odsłonie. Charakteru dodają krzesła sygnowane monogramem „H” jak Halka.

W cieplejsze miesiące Restauracja Halka Szczyrk zaprasza swych Gości na taras z widokiem na las i rysujące się w oddali Beskidy.

Naturalne materiały
Elementy dekoracyjne
klimatyczne wnętrze
Taras z widokiem
Restauracja HALKA Szczyrk

Menu

Restauracja Halka to nowy koncept kulinarny na mapie Beskidu Śląskiego. Szef Kuchni wraz całym zespołem czerpią inspiracje z natury, regionalnych tradycji, tworząc autorskie dania pełne nieoczywistych połączeń smaków, aromatów i tekstur.

W menu można znaleźć zarówno klasyki kuchni polskiej, jak i bardziej wyrafinowane propozycje. Miłośnicy mięs mogą skosztować soczystych steków, a wielbiciele kuchni roślinnej zachwycą się gratin ziemniaczano-dyniowy lub kremem z buraka ćwikłowego z dodatkiem chipsów. W kategorii Aries Special odnajdziemy ostrygi, dwa rodzaje kawioru oraz deskę znakomitych serów podawanych z konfiturą śliwkową i miodami.

Autorskie receptury
Nieoczywiste połączenia
Smaki i aromaty
Jakościowe składniki
Restauracja HALKA Szczyrk

Wino

Karta win Restauracji Halka Szczyrk to szeroki wybór specjalnie wyselekcjonowanych win. Wyjątkowa i bardzo rozbudowana karta daje niezliczone możliwości degustacji. Imponujące portfolio win zbudowano opierając się na wieloletnim doświadczeniu sommeliera. W karcie znajduje się ponad 100 pozycji z całego świata. Uzupełnieniem karty win jest tzw. Karta Konesera z kilkunastoma wyjątkowymi (pod wieloma względami) winami Premium.

winnice świata
>100 win w karcie
Selekcja gatunków
sommelier
Restauracja HALKA Szczyrk

Cukiernia

Desery w Restauracji Halka Szczyrk to małe dzieła sztuki do których przygotowania wykorzystuje się najlepszej jakości składniki, takie jak gorzkie kakao, pistacje czy egzotyczne owoce, zapewniając wyjątkowe doznania smakowe oraz wzrokowe. Każdy deser to odrębna historia, będąca połączeniem tradycji i współczesnej finezji sztuki cukierniczej. Pod okiem mistrza powstają takie wspaniałe dzieła jak: fenomenalna beza pavlowa czy rozpływający się w ustach mus czekoladowy z dodatkiem wiśni i cynamonu.

Najlepsze produkty
smak i tekstura
współczesna finezja
Wypiekane na miejscu
Dziękujemy! Twoja wiadomość została wysłana.
Coś poszło nie tak. Spróbuj ponownie.